"UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ (Frank Richards) ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

Caută

- REVOLUŢIA CHIAR A ÎNCEPUT! Ocuparea Pieţei Universităţii de către protestatarii împotriva legii Roşiei Montane. Ponta a reuşit să arunce ţara în haos.



bd magheru vlad petri


Aşa cum se anunţase de câteva zile, zeci de mii de oameni au ieşit în străzile marilor oraşe din România, dar şi în occident, pentru a protesta împotriva aprobării de către Guvern a proiectului de lege referitor la exploatarea de la Roşia Montană. Practic, prin acest proiect, se abrogă toate legile în vigoare referitoare la mediu, patrimoniu istoric şi dreptul de proprietate, întreaga regiune fiind abandonată în mâinile unei companii străine dubioase.


DSC_1140 - Copy
La Bucureşti, manifestaţia din duminica de 1 septembrie a fost organizată de mai multe ONG-uri, aparţinând unui spectru larg, de la ecologişti şi până la naţionalişti, de la monarhişti şi până la suporterii marilor galerii de fotbal bucureştene.

Peste 4000 de bucureşteni, în marea lor majoritate tineri se strânseseră în primele 2 ore după începerea protestelor. Ei au scandat lozinci cu caracter ecologist, în apărarea Roşiei Montane, împotriva guvernului Ponta – catalogat ca mincinos după ce şi-a încălcat propriul program de guvernare aprobând legea samavolnică a proiectului Roşia Montană, dar şi lozinci făcând apel la reluarea rezistenţei naţionale de acum 60 de ani.
DSC_1170 - Copy


Printre personalităţile remarcate în primele rânduri ale protestului s-au remarcat cântăreaţa Mihaela Mihai, regizorul Vlad Ioachimescu, actriţa Geanina Corondan, teologul Danion Vasile, jurnalistul Claudiu Târziu, istoricul Liviu Pleşa, Florin Dobrescu – secretarul Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu, senatorul Theodor Paleologu, Claudiu Crăciun – cadru universitar la SNSPA, Nicuşor Dan – consilier în Consiliul General al Capitalei ş.a..
DSC_1254


La două ore de la debutul protestului, în jurul orei 19, numeroşi tineri au forţat cordoanele de jandarmi reuşind să ocupe carosabilul Pieţei Universităţii, oprind circulaţia, în timp ce scandau: „Libertate!”, „Veniţi cu noi, ca în 22!”, şi cântând vechiul cântec al Pieţei din 1990: „Noi de-aicea nu plecăm, / Nu plecăm acasă, / Până nu vom cîştiga / Libertatea noastră!”
DSC_1312 - Copy


După scurt timp, manifestanţii au pornit pe bulevardul Magheru spre Piaţa Victoriei, blocând circulaţia pe axul principal al capitalei şi îndemnând locatarii blocurilor din zonă să coboare în stradă. Numeroşi localnici, dar şi bucureşteni din alte cartiere au îngroşat numărul manifestanţilor.

În jurul orei 20,30, manifestanţii ajunseseră deja în Piaţa Victoriei, unde fuseseră opriţi de jandarmii care asigurau protecţia clădirii Guvernului. Protestatarii au cerut ca reprezentanţii guvernului să vină să dialogheze cu ei. Refuzul acestora de a veni în piaţă, precum şi atitudinea multor televiziuni care au refuzat să mediatizeze evenimentele au escaladat starea de tensiune, aşa fiind explicabile incidentele în care jandarmii au agresat pe manifestanţi, folosind gaze lacrimogene şi bastoane.
realitatea


S-au strigat în mod repetat lozinci împotriva premierului Ponta, a USL, dar şi împotriva Opoziţiei, prin vestitul slogan: “PDL şi USL, aceeaşi mizerie”.

Manifestanţii s-au întors ulterior în Piaţa Univeristăţii, aunde au ocupat banda de circulaţie dinspre Romană, aşezându-se pe jos şi strigând lozinci de rezistenţă. Liderii grupărilor participante au declarat că nu vor părăsi Piaţa Universităţii, reprezentantul Fundaţiei Ogoranu, Florin Dobrescu afirmând că se va rămâne în piaţă, ca în 1990, până când legea va fi retrasă de guvern.


DSC_1094 - Copy

1233592_627181420656006_432239328_n
La apelurile lui Claudiu Crăciun, au sosit în Piaţa Universităţii şi primele corturi, care au fost montate deja, pentru adăpostirea pe timp de noapte a celor care vor rămâne să protesteze.


DSCF5032 - Copy
La ora când încheiem acest material (2.09.2013, ora 3,15) manifestaţia continuă, protestatarii făcând o gălăgie infernală şi refuzând solicitările jandarmilor de a părăsi piaţa. DEŞTEAPTĂTE ROMANE
DSCF5036 - CopyÎncepînd cu 1990 si până în prezent,toate guvernările sunt vinovate de jaful pe care lau produs economiei naţionale si înstrăinarii resurselor, pe comisioane de milioane de euro.,singura şansă pentru a ne salva de   la dezastrul naţional este,sa ieşim cu toţii în strada si sa cerem NAŢIONALIZAREA DOMENIILOR STRATEGICIE.Lipsa de atitudine ne a adus în aceasta situaţie dezastruoasă în care ne aflăm cu toţii. www.aliantaromanilordepretutindeni.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ULTIMILE ŞTIRI