"UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ (Frank Richards) ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

Caută

- Ziua Regalitatii, sarbatorita in absenta Regelui Mihai. Sute de romani vineri dimineata, la statuia Regelui Carol I din Piata Palatului Regal

Regele Mihai si Regina Ana
Regele Mihai si Regina Ana
Foto: AGERPRES
Romanii sarbatoresc, ca in fiecare an, pe data de 10 mai, Ziua Regalitatii. Data de 10 mai are o tripla semnificatie pentru tara noastra. Pe 10 mai 1866, Carol I a devenit Domnitor al Romaniei. 11 ani mai tarziu, Romania isi oficializa independenta, iar la 10 mai 1881 tara noastra devenea Regat. Anul acesta, Regele Mihai va lipsi de la traditionalul Garden Party de la Palatul Elisabeta, din pricina starii de sanatate a sotiei sale, Regina Ana, anunta Mediafax.

Sute de romani au trecut, vineri dimineata, pe la statuia Regelui Carol I din Piata Palatului Regal din Bucuresti, unde se depun coroane de flori. La statuia Regelui Carol I din Piata Palatului Regal au depus flori, vineri, si principesa mostenitoare Margareta, principele Radu si principele Nicolae. Un grup de peste o suta de persoane a scandat mesaje pro-monarhiste si a fluturat steaguri tricolore cu stema regala.

Regina Ana este bolnava, iar fiica sa, Principesa Margareta, si Regele Mihai se afla de o saptamana in Elvetia, pentru a-i fi alaturi. Potrivit unor surse citate de stirileprotv.ro, regina ar fi internata in spital, din cauza ca si-a luxat glezna, iar starea sa de sanatate este fragila.

In 2012, Regele Mihai a participat la Garden Party, unde au putut fi zarite celebritati precum Ivan Patzaichin sau Ecaterina Andronescu.

Cu ocazia Zilei Regalitatii va avea loc ceremonia de investire a Regelui Mihai cu titlul de doctor honoris causa al Universitatii Nationale de Aparare "Carol I". La eveniment, regele Mihai va fi reprezentat de principesa mostenitoare Margareta.


  • Programul evenimentelor publice organizate de Casa Regala a Romaniei cu ocazia zilei de 10 Mai:
   
Seria de evenimentelor publice organizate de Casa Regala cu ocazia zilei de 10 Mai, la Bucuresti si Sinaia, a inceput vineri cu 'Maratonul Regal 2013', eveniment sportiv al carui start a fost dat la ora 8:00, in fata Palatul Elisabeta. Potrivit Biroului de presa al regelui Mihai, la eveniment, organizat de Asociatia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a Romaniei, a luat parte principele Nicolae. Ceremonia de premiere a castigatorilor este programata la ora 15:00, in prezenta principesei mostenitoare Margareta.

Academicianul Dan Berindei va sustine in Aula Academiei Romane conferinta 'Rolul Monarhiei in modernizarea Romaniei', urmata de lansarea lucrarii 'Academia Romana si Casa Regala a Romaniei - doua destine paralele 1866 - 1947/8'.

Principele Nicolae va fi prezent la cele doua evenimente si va dezveli, in Aula Academiei Romane, tabloul 'Regele Ferdinand', opera pictorului Valentin Tanase.

De asemenea, principesa mostenitoare, principele Radu si principele Nicolae vor depune un buchet de flori la statuia Regelui Carol I din Piata Palatului Regal.

Ziua de 10 Mai se va incheia la Palatul Elisabeta, cu evenimentul anual 'Garden Party', la care au fost invitati reprezentanti ai tuturor comunitatilor si profesiilor din Romania. Familia Regala a Romaniei va fi reprezentata de principesa mostenitoare, principele Radu, principele Nicolae si sora sa, Elisabeta Karina.

Manifestarile dedicate zilei de 10 Mai, care vor avea loc in perioada 10 - 18 mai, vor cuprinde decorari precum cele ale actritelor Carmen Stanescu si Olga Tudorache, un dineu oficial in onoarea SRR, precum si ceremonia de investire a regelui Mihai cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Aparare 'Carol I', principesa mostenitoare urmand a-l reprezenta pe fostul suveran.

Cu o tripla semnificatie, 10 mai s-a impus in perioada moderna drept cea mai buna alegere pentru Ziua Nationala a Romaniei, fiind sarbatorita din 1867 pana in 1947.

Pe 10 mai 1866 Carol I a devenit domnitor al Romaniei. 11 ani mai tarziu, tanarul stat isi oficializa independenta iar la 10 mai 1881 Romania devenea regat. (HotNews.ro)

Un comentariu:

ULTIMILE ŞTIRI