"UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ (Frank Richards) ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

Caută

- Propuneri pentru modificarea Constituţiei României


Au început să apară propuneri pentru modificarea Constituţiei, unele aberante şi altele de tip băsist pentru a-l proteja pe Băsescu după ce nu mai este guvernator al României... De aceea mi-am propus să reiterez propunerile făcute de mine, în timp, către politicieni prin postări pe blogurile lor, pe paginile şi conturile lor de pe Facebook şi prin înmânarea directă de documente cu propuneri făcute de mine. Voi începe cu:

1) Art. 1 RĂMÂNE NESCHIMBAT cu menţiunea că la aliniatul (2) forma de guvernământ poate fi schimbată prin lege organică în urma unui referendum naţional (aici trebuie introdus votul obligatoriu la referendumurile la nivel naţional).
2) Art. 3 aliniat (3) se completează cu introducerea noţiunii de regiune (care nu poate fi înființată pe criterii etnice)  şi cu păstrarea celorlalte forme de organizare
3) Art. 5 la aliniatul (2) se modifică cu completarea că cetăţenia română dobândită prin naştere poate fi retrasă în cazul trădării de ţară şi/sau a interesului naţional.
4) Limba oficială în România este limba română.
5) Art. 12 se completează cu următorul text: Arborarea drapelelor pe clădirile şi în interiorul clădirilor publice: se arborează doar drapelul României şi cel al UE. În cazul acţiunilor sau evenimentelor de natură internaţională pot fi arborate drapelele naţiunilor participante.
6) Studierea religiei în unităţile de învăţământ să fie opţională pentru elevi şi doar cu acordul părinţilor.
7) Art.16 la aliniatul (2) se completează cu menţiunea: indiferent de funcţia avută în cadrul statului român.
8) Parlamentul rămâne bicameral şi cu un număr de membrii după cum urmează:
       Senat:                câte 2 senatori din fiecare judeţ şi din Bucureşti;
       Camera deputaţilor: câte 5 deputaţi din fiecare judeţ şi din Bucureşti.
9) Premierul este desemnat de majoritatea parlamentară şi, în urma votului din Parlament, validat de Preşedintele României.
10) Mandatul preşedintelui României să coincidă cu mandatul parlamentului, adică să fie de 4 ani.
11) Judecătorii CCR să fie propuşi de către toate instanţele de judecată după care să fie audiaţi de o comisie formată din magistraţi, reprezentanţi ai organizaţiilor privind apărarea drepturilor omului şi reprezentantul Ministerului Justiţiei, având un număr impar de maxim 15 membrii. Numărul judecătorilor pentru CCR sa fie impar şi maxim 9 judecători, care vor fi desemnaţi de comisie pentru a fi validaţi de Parlament şi atestaţi de preşedintele României pentru un mandat de 5 ani. Judecătorii desemnaţi trebuie să aibă o vechime de minimum 10 ani şi să nu aibă vreo hotărâre contestată şi infirmată la CEDO. De asemenea, CCR şi judecătorii acesteia, trebuie să răspundă în faţa aceleaşi comisii în care au fost validaţi, judecătorii putând fi demişi, în urma unor acuzaţii de corupţie, partizanat politic, etc., prin votul 50%+1 din membrii comisiei.
12) Aceleaşi proceduri şi în cazul CSM cu menţiunea că vor fi candidaţi şi procurorii care nu vor putea deţine funcţia de preşedinte a CSM.
13) Seviciile secrete şi speciale vor fi conduse de persoane desemnate de Ministerul de interne şi Ministerul justiţiei şi votate în Parlament după ce vor avea acordul CSM.
14) Ordonanţele de urgenţă vor putea fi emise doar în condiţii grave pentru ţară şi în perioada vacanţei parlamentare.
15) Nu se pot face asumări de răspundere pe legi organice decât în cazul în care acestea duc la scoaterea statului român dintr-un impas economic şi/sau politic.


Cine mai vrea să facă propuneri, poate să le adauge ca şi comentarii la acest articol...

Valter COJMAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ULTIMILE ŞTIRI