"UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ (Frank Richards) ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

Caută

- Drumul Romaniei spre Europa


File ascunse din istoria Romaniei de ieri si aziDrumul Romaniei spre Europa


din istoria Romaniei de ieri si azi
Romania, tara europeana
Cum ar fi aratat revolutia din 1989 daca ar fi existat internet? Cum ar fi fost daca poporul ar fi putut verifica pe Google tot ce a facut si tot ce a declarat fiecare lider politic?
Faptele politicienilor de astazi nu mai pot fi ascunse poporului, asa cum s-a intamplat in 89, si asta pentru ca fiecare actiune, gest, sau remarca ambigua pe care oamenii politici le considera de neinteles in contextul in care sunt facute, au fost inregistrate undeva pe internet. Informatii noi pe care le-am aflat si vom continua sa le aflam, fac lumina asupra intelesului actiunilor si declaratiilor politicienilor romani, precum si a orientarii lor in politica externa a Romaniei.
In ultima emisiune a lui Victor Ciutacu la Antena 3, inainte de a-si da demisia de la acest post de televiziune, Relu Fenechiu, Ministrul Transporturilor, s-a laudat cu numirea unui fost director general-adjunct al Gazprom Romania in functia de director general al CFR Marfa, cu misiunea de a pregati privatizarea companiei. Invitatul emisiuni, Relu Fenechiu, il prezinta  in felul urmator “un domn Draghici”, “manager performant”, “fost manager la Gazprom si inca in unele locuri”,  “un om in care am foarte mare incredere”.
Motivul demisiei il putem banui a fi tensiunile fara precedent cu proprietarul postului de televiziune pentru modul in care a decurs emisiunea. Victor Ciutacu a acceptat, in premiera, un telefon in direct din partea administratiei prezidentiale, care l-a pus pe Relu Fenechiu intr-o ipostaza jenanta. Mai mult, emisiunea face lumina asupra degradarii morale, a minciunii si a incompetentei crase de care Ministrul Transportului da dovada, in contextul in care demiterea lui din Guvern ar fi un gest politic de natura sa traseze politica externa a Romaniei. Puteti vedea emisiunea aici.
Intamplator, in zilele anterioare acestei emisiuni am rascolit internetul ca sa aflu mai multe despre exploatarea gazelor de sist si despre alternativele Romaniei. In contextul pe care il cunosteam, Gazprom nu avea ce cauta in Romania. Asa am ajuns sa aflu cine sunt oamenii politici romani care imping Romania spre Rusia.
Iata faptele, asa cum au ramas inregistrate in documente oficiale si declaratii publice ce pot fi gasite online.
Pe 1 ianuarie 2007, Romania a intrat in Uniunea Europeana sub presedintia lui Traian Basescu. Extinderea UE nu este vazuta cu ochi buni de Rusia. Pe 17 ianuarie, Traian Basescu dezvaluie continutul unui biletel prin care Tariceanu i-a propus un parteneriat cu “oligarhiile noastre”, pe care Basescu l-a tinut ascuns pentru ca obiectivul integrari in UE sa nu fie ratat. Evenimentul a fost intens mediatizat de presa. (sursa) (sursa 2).
Intr-o telegrama a ambasadorului SUA la Bucuresti, publicata de WIKILEAKS, acesta spunea: “In timp ce Primul Ministru Tariceanu si liderul opozitiei Geoana, impreuna cu aliatii lor din vechea garda post-comunisa, se grabesc in perioada de suspendare sa-i ia presedintelui ultimele puteri, si interesele noastre pot fi afectate. Sunt semne care indica cresterea influentei oligarhilor influentati de Rusia pe probleme de politica energetica si energetica; dand inapoi in lupta anticoruptie si o derapare din ce in ce mai rapida a politicilor euro-centrice” (sursa)
In iulie 2007, la 5 luni dupa intrarea Romaniei si Bulgariei in UE, Duma de Stat din Rusia a promulgat o lege prin care a dat voie companiei de stat ruse Gazprom (monopol de stat) si Transneft (care controleaza reteaua de conducte de gaze a Rusiei) sa creeze armate private, interne. (sursa)
Gazprom urma sa devina din ce in ce mai mult o arma politica a Rusiei, prin care isi apara interesele.
Ne intoarcem in 2013 sa vedem de ce ar putea fi numit un fost sef Gazprom la conducerea CFR Marfa ca sa ii pregateasca privatizarea.
Ianuarie 2013 – Premierul Victor Ponta face o declaratie publica dupa intalnirea cu reprezentantii Comisiei Europene, FMI si ai Bancii Mondiale: Victor Ponta:“După cum ştiţi, guvernul şi România în ansamblu s-a angajat în luna februarie 2012 să privatizeze majoritar compania CFR Marfă, o companie care este pe pierdere şi care creează în mod clar probleme de deficit. Ulterior a existat, în luna octombrie, dacă nu mă înşel, o decizie a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii care împiedica continuarea procedurii. Pe ordinea de zi din data de 5, în urma discuţiei informale pe care am avut-o cu preşedintele României, va fi din nou această problemă a privatizării CFR Marfă […]” (sursa)
Martie 2013 – Declaratie a premierului Victor Ponta: “Preşedintele Băsescu a vorbit în Parlament despre obiective importante ale României, pe care Guvernul le susţine în totalitate. Vorbim de apartenenţa la UE, la NATO, parteneriatul strategic cu SUA, intrarea în spaţiul Euro şi în spaţiul Schegen. Acestea sunt obictive fundamentale pe care Guvernul pe care-l conduc le susţine, le are în programul de guvernare”. (sursa)
Din nota de fundamentare privind privatizarea CFR Marfa: “CFR Marfă este angajată în Convenţii şi Protocoale cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Forţele Armate ale Statelor Unite ale Americii, pentru asigurarea capacităţilor necesare în diverse situaţii.“
“[...]transportul feroviar constituie modul de transport de bază pentru transportul trupelor şi materialelor militare, neîntrerupt, pe timp de pace, în caz de calamităţi naturale, situaţii de criză şi război sau alte situaţii deosebite şi se asigură de către [...] CFR Marfă. De asemenea, CFR Marfă are obligaţii privind asigurarea interoperabilităţii sistemelor de transport şi de trupe militare. [...] “
In plan internaţional trebuie subliniate angajamentele asumate de România prin Acordul dintre statele părţi ale Tratatului Atlanticului de Nord şi celelalte state participante la Parteneriatul pentru pace cu privire la statutul forţelor lor, semnat la 19 iunie 1995 la Bruxelles (NATO/SOFA/PfP), [...] CFR Marfă trebuie să işi menţină poziţia faţă de nevoile de apărare ale ţării, având în acest sens, obligaţii stipulate prin lege şi prin angajamente internaţionale.” (sursa)
Va rog sa sesizati conflictul dintre numirea unui fost director regional al companiei ruse Gazprom in functia de director general al CFR Marfa si, de cealalta parte, calitatea Romaniei de membru NATO si prezenta sistemului antiracheta al SUA la baza Deveselu.
Modul in care se va desfasura licitatia pentru vanzarea pachetului majoritat al CFR Marfa si orientarea politica a companiei castigatoare poate fi un semn al reorientarii politicii externe a Romaniei.
Septembrie 2012 – Strategia de privatizare a CFR Marfa este publicata pe site-ul Ministerului Transporturilor. Metoda de privatizare este aleasa a fi licitatia prin strigare. (sursa)
Ianuarie 2013 – Metoda de privatizare este schimbata prin Hotarare de Guvern. Aceasta devine “negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmata de licitaţie cu ofertă în plic” (sursa)
Schimbarea metodei de privatizare, cu strigare sau in plic, mai pe fata sau mai pe ascuns, tradeaza intentia unora de a ceda CFR Marfa, o companie strategica pentru Romania si esentiala pentru NATO, unei compani cu interese mari in zona. Numirea fostului director regional al Gazprom in functia de director general al CFR Marfa, cu misiunea de a pregati privatizarea companiei, dovedeste interesul Rusiei pentru CFR Marfa.
Gazprom nu ar fi la prima investitie strategica in Romania.  In iulie 2011 Gazprom a facut o oferta pentru cumpararea intregi retele de distributie a Rompetrol, companie controlata de Kazahstan, dar a primit un refuz. (sursa)
Interesul Gazprom pentru sporirea prezentei in Romania s-a reafirmat in decembrie 2012, cand a deschis prima benzinarie la Sibiu si a anuntat ca vrea sa ajunga la 50 de benzinarii in Romania pana la sfarsitul anului 2013. Benzinariile Gazprom deschise in România vor fi administrate de NIS, grupul petrolier sarbesc controlat tot de grupul rusesc. (sursa)
Pe 1 martie 2013, Gazpromneft Marine Bunker LLC a finalizat achizitia tuturor actiunilor societatii romanesti Marine Bunker Balkan S.A., care desfasoara activitati de bunkeraj in Marea Neagra. Gazpromneft Marine Bunker LLC este o filiala a Gazprom Neft, principalul operator pe piata servicilor de bunkeraj din Rusia, avand cea mai mare extindere geografica din zona si fiind prezenta in majoritatea porturilor mari din Federatia Rusa. Compania romaneasca Marine Bunker Balkan S.A a fost cumparata impreuna cu doua vase buncar, un vas de depozitare de 4.000 de tone si doua slepuri de acostare, precum si concesiunea terminalului petrolier Constanta. Gazpromneft Marine Bunker planuieste sa isi mareasca in continuare prezenta in Romania la porturile Mangalia si Midia. Rolul acestei compani este de a aproviziona cu combustibil navele care ajung in portul Constanta. (sursa)
Interesul fata de CFR Marfa nu este doar de ordin militar, ci si economic.
Realizarea proiectului energetic AGRI “Azerbaijan–Georgia–Romania Interconnector” ar putea lega Azerbaidjan si Georgia printr-o conducta,gazul ar urma sa fie lichefiat in terminalul Kulevi al Georgiei si transportat pe Marea Neagra, pe vas, pana la Constanta, de unde poate fi delichefiat si transportat mai departe prin conducte, sau ar putea fi transportat in stare lichefiata, prin CFR Marfa.
Republica Moldova, Ungaria si Serbia si-au manifestat interesul fata de realizarea proiectului AGRI. Constructia unei conducte intre Georgia si Romania, pe sub Marea Neagra nu e posibila deoarece ar primi opozitia Rusiei pe “probleme de mediu”.
Pe 26 martie 2013, primarul Constantei, baronul local Radu Mazare, si-a afirmat inca o data interesul pentru trecerea Portului Constanta sub controlul administratiei publice locale si afirma ca relatia lui cu Victor Ponta depinde de acest lucru. (sursa) Primarul a mers chiar si mai departe, initiind, prin parlamentarii apropiati lui, un proiect de lege pentru a efectua acest transfer. (sursa). 27 martie, Mazare il ameninta pe Ponta (sursa)
Dorinta primarului Constantei vine tocmai acum pentru ca la sfarsitul lui iunie 2013, consortiul azer Shah Deniz a anuntat ca va lua o decizie privind ruta aleasa pentru transportul gazelor in Europa.
Din Azerbaidjan pana in Turcia gazele vor fi transportate prin Trans-Anatolian natural gas pipeline (TANAP) (Azerbaidjan-Georgia-Turcia).  Din Turcia exista doua optiuni la alegerea consortiului azer Shah Deniz: 1) Nabucco Vest, din Turcia prin Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria sau 2) Trans Adriatic Pipeline (TAP), din Turcia prin Grecia-Albania-Italia. Primul dintre cele opt criterii anuntate a fi luate in considerare este comerciabilitatea. (sursa)
Daca decizia consortiului azer Shah Deniz nu va fi in favoarea Nabucco Vest, in mare parte din cauza opozitiei Rusiei, Romania ar ramane cu alternativa de realizare a proiectului AGRI.
Romania a cultivat o relatie foarte stransa cu Azerbaidjan, tara de care EU isi leaga viitorul energetic, fie prin Nabuco Vest, AGRI sau TAP.
Presedintele azer si cel roman au ceva in comun. Ambii au denuntat lovituri de stat in timpul exercitarii mandatului si au facut arestari la nivel inalt. Implicarea Rusiei in subrezirea planurilor UE de a construi o alternativa la importul de gaze rusesti este evidenta.
Azerbaidjan, 2005: “Mai multi ministri si functionari de stat au fost arestati vineri, dupa ce au fost demisi din ordinul direct al presedintelui azer, Ilham Aliev, transmite Reuters, vehiculand ca oficialii sunt acuzati de complot si incercare de rasturnare prin forta a puterii de stat.” “Presedintele Ilham Aliev a luat imediat masuri pentru a preveni o schimbare a puterii. Liderul opozitiei a fost retinut in Ucraina, iar alti oficiali au fost arestati la Baku.” (sursa).
Romania,  2007: Are loc prima incercare de suspendare a lui Traian Basescu, la doar o luna si jumatate de la intrarea Romaniei in UE.  A urmat a doua in 2012 si se planuieste a treia. Presedintele le-a numit de nenumarate ori drept lovituri de stat.
La mijlocul lui martie 2013, o delegatie a Romaniei condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, din care a facut parte si Dan Sova, ministrul pentru Proiectele de Infrastructura, au mers in Azerbaidjan. La intoarcere au manifestat optimism spre intensificarea relatiilor comerciale cu Azerbaidjan prin crearea camerei de comert romano-azera, fara multe detalii despre discutiile privind proiectele energetice. De pe site-ul de stiri azer am aflat ca s-a discutat atat Nabuco Vest cat si AGRI, iar o vizita a lui Victor Ponta in Azerbaidjan este programata in luna mai. (sursa)
Kazahstan nu detine doar 100% din Rompetrol, ci si 100% din Romaltyn Baia Mare
In august 2007, Dinu Patriciu a vandut 75% din Rompetrol, la 7 luni dupa aderarea Romaniei la UE, companiei petroliere de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz. Mai tarziu compania a cumparat si cei 25% ramasi. (sursa)  De Dinu Patriciu se leaga si incercarile de suspendare ale lui Traian Basescu, el fiind cel care a si prezentat public inregistrarea in care Traian Basescu a lovit un copil..
Prin vanzarea Rompetrolului companiei de stat kazahe, acesteia i-au fost transferate concesionari pentru largi perimetre din zona Vrancea, Satu Mare si Gorj, detine rafinaria Petromidia, cea mai mare din Europa de Est si mai tarziu a obtinut chiar si o concesiune in Marea Neagra de 9000 de kilometric patrati pentru namol sapropelic, o sursa neconventionala de energie care poate fi folosita pentru producerea biogazului sau ca ingrasamant agricol. (sursa)
CFR Marfa poate fi o companie strategica pentru transportul namolului sapropelic, sub forma de ingrasamant agricol, catre UE, ca alternativa ecologica la ingrasamintele chimice, ce folosesc petrolul ca materie prima.
Rompetrol/KazMunaiGaz foreaza si in Romania la Fitionesti, judetul Vrancea. Desi adancimea de foraj a sondei este de 4200 de metri (sursa), iar satenii se plang de zgomote si trepidatii care tradeaza detonari subterane (sursa), compania sustine ca nu cauta gaze de sist. Dar poate gasi si fara sa caute, nu-i asa?
In mai 2012, SAT&Company, un holding metalurgic din Kazahstan, a preluat pachetul majoritar al companiei Romaltyn Baia Mare de la gigantul rus al aurului Polyus Gold. Compania kazahă este controlată de omul de afaceri Kenes Rakişev, ginerele primarului din Astana, Imangali Tasmagambetov, un apropiat al preşedintelui.(sursa)
In februarie 2013, restul de 49% din actiunile uzinei Romaltyn Baia Mare au fost preluate de catre Fribourg Investments, fond de investitii controlat de Ion Sturza, fost prim-ministru al Republicii Moldova si fost vicepreşedinte Rompetrol Moldova (Romeptrol e acum companie kazaha, tineti minte).(sursa)
Romaltyn Baia Mare declara ca va ajuta la eliminarea a 8,5 milioane de tone de deşeuri miniere prin reluarea activităţii de retratare a sterilului minier folosind cianura, pentru recuperarea metalelor neferoase aur şi argint.(sursa)
Acesasta achizitie a cazacilor in Romania mareste interesul pentru CFR Marfa, care ar putea fi folosit pentru a transporta minereul de la Baia Mare si procesarea lui in alta uzina. Poate chiar la Rosia Montana.
Compania Transgold a fost pusa in bratele cazacilor in 2006, devenind Romaltyn, de aceeasi persoana care inainte de intrarea Romaniei in UE ii propusese lui Traian Basescu un parteneriat cu “oligarhiile noastre”, e vorba de Calin Popescu Tariceanu, avand ca ministru al Economiei pe Ioan-Codrut Seres.
O investigatie Ziua News de la inceputul acestui an a mers pe firul actionariatului de la Romaltyn si au aratat ca miza ruşilor si cazacilor, a Uniunii Euroasiatice, ar fi sa produca aur direct pe teritoriul Uniunii Europene, astfel incat sa nu mai fie taxat la vama. (sursa)
Relatiile Rusiei cu Kazahstan, formarea Uniunii Euroasiatice
Kazahstan are relatii stranse cu Rusia, de care o leaga crearea “Customs Union of Belarus, Kazakhstan, and Russia” in ianuarie 2010 (sursa), care de la 1 ianuarie 2012 a devenit Uniunea Euroasiatica (sursa), o formatiune politica – contrapondere la UE, ce presupune integrarea economica a statelor membre si eliminarea granitelor. Din Uniune fac parte acum Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan si exista un potential de extindere a ei (sursa). Rusia a facut si Ucrainei o propunere de alaturare la aceasta uniune, dar Ucraina a refuzat. (sursa). Paternitatea Uniunii Euroasiatice i-a fost atribuita chiar presedintelui Kazahstan-ului, in urma unui discurs din 1994 la o universitate din Moscova.(sursa)
Din declaratia lui Victor Ponta de pe 13 martie 2013 ne putem da seama ca orientarea spre Kazakstan este o stupiditate la fel de mare ca si orientarea spre Rusia. Aceasta este o traducere:“Este important sa auziti ce spune presedintele tarii, ce spune prim-ministrul. Evident asta nu inseamna ca nu veti auzi in continuare tot felul de consilieri prezidentiali si analisti care, fie in stupiditatea lor, fie din lipsa de onestitate, vor vorbi intotdeauna despre cum ne indreptam nu stiu unde, spre Rusia, spre Kazakstan, sau mai stiu eu” (sursa).
WIKILEAKS despre Rosia Montana
Ambasada SUA in Romania descrie situatia tensionata din Romania dupa o sedinta CSAT care se intampla in 2006, inainte de aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, cu Basescu presedinte si Tariceanu premier (Basescu e membru CSAT – Consiliul Suprem de Aparare a Tarii). Au aparut acuzatii asupra ministrului economiei Ioan-Codrut Seres si asupra Ministrului Comunicarii, Informatiei si Tehnologiei ca au oferit ilegal informatii despre privatizarile de stat unor parti neimplicate. Amandoi ministrii aveau legaturi cu bulgarul Stamen STANCEV, descris de presa ca un consultant care a sfatuit cateva companii internationale implicate in procesul de privatizare. Alte articole de presa au facut legatura intre Stancev cu Alro Slatina (detinut Marco Group, controlat de Rusia) si Rosia Montana si Glencore Ltd., controlat de Marc Rich.(Sursa WIKILEAKS original)
Marc Rich este, pe romaneste, un talhar international care s-a aflat pe prima pagina Most Wanted a FBI-ului, dar care, alaturi de alti 140 de indivizi, a primit “pardonul prezidential” din partea lui Bill Clinton in ultimele ore de mandat ale fostului presedinte american. (sursa:pbs.org).
De remarcat ca se face legatura cu Rosia Montana in procesul de privatizare Transgold.
Cele doua proiecte miniere ar putea fi dependente unul de altul. E mai rentabil sa faci o singura uzina, un singur iaz de decantare mai mare si sa transporti minereul. Se confirma din nou interese mari in privatizarea CFR Marfa. Din acest exemplu ne putem face o impresie despre utilizarea cailor ferate pentru transportul minereului. In acest exemplu se transporta minereu de fier cu 9 trenuri ce pot avea o incarcatura de pana la 25.000 de tone, in curse de 27 de ore, ajungand la 60 de milioane de tone transportate pe an. In cazul nostru, Romaltyn Baia Mare a declarat ca va ajuta la eliminarea a 8,5 milioane de tone de deşeuri miniere. (sursa)
Din nota de fundamentare pentru privatizarea CFR Marfa aflam ca. ”CFR Marfă deţine un parc de material rulant de peste 39.000 de vagoane (din care doar aproximativ 23.000 sunt utilizate in mod curent)”.
Interesele lui Soros in Romania, via Rusia
Soros was Russia’s biggest individual investor prior to the crisis in August 1998. He held a $1 billion stake in Svyazinvest, a telecommunications concern, and millions in stocks, bonds, and rubles. In mid-August 1998 Soros sprang into action to try to stop the crisis. He contacted the U.S. Treasury department, influential former members of Yeltsin’s administration, and published a letter in The Financial Times saying that the meltdown in Russian financial markets “had reached the terminal phase” (O’Brien 1998) In his letter, Soros called for immediate action—a devaluation of the ruble and institution of a currency board—that would have eliminated the Russian central bank’s discretion over monetary policy. Not realizing that a letter from Soros would be perceived as coming from Soros-the-investor instead of Soros-the-intellectual, his letter helped to prompt a panic in Russian markets, where investors believed Soros was shorting the ruble. Soros’ funds ultimately lost $2 billion in Russia as a result of the financial crisis therMai multe despre relatia lui Soros cu Rusia pe site-ul guvernamental USA Aid (sursa: The Russian Financial Crisis: Causes and Effects on ENI Countries).
Implicarea lui Soros in blocarea proiectului de la Rosia Montana, urmarind atent evolutia procesului de avizare prin Fundatia Soros Romania, s-ar putea opri brusc in momentul in care conducerea Romaniei va fi reorientata spre Rusia. Asa cum am aratat mai sus, Soros are 2 miliarde de dolari de recuperat din Rusia, pe care i-ar putea obtine colaborand cu rusii pentru a pune mana pe un proiect ca exploatarea de la Rosia Montana, investitie ce promite sa returneze miliarde (pentru investitori).
De ce trebuie demis Relu Fenechiu?
Deputatul Relu Fenechiu a fost trimis in judecata alaturi de trei fosti directori ai Sucursalei de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată (39 acte materiale) şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată (7 acte materiale). Prejudiciul adus statului roman a fost estimate de 6.406.976 RON fara TVA.(sursa)
De demisia lui Relu Fenechiu de la conducerea Ministerului Transporturilor se leaga decizia de primire a Romaniei in spatial Schengen, si avem toate motivele sa credem ca persoanele care ii sustin lui Relu Fenechiu pozitia pe scaunul de ministru sunt oameni politici care isi orientea politica externa spre Rusia si sunt aceiasi oameni care inca din 2007 doresc demiterea presedintelui Romaniei din cauza politicilor pro-euopene si pro-nato ale acestuia.
Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu a condus campaniile de suspendare ale presedintelui Romaniei, fiind unul dintre cei mai mari investitori in atingerea acestui deziderat. (sursa)
12 ianuarie 2013, Crin Antonescu comenteaza “Protocolul de coabitare” dintre Presedintie si Guvern. “E caraghios nu pentru că stabilește numărul și persoana adresării, dar e caraghios pentru că vine ca și cum ar putea întări tratate internaționale”, a explicat Antonescu. “Apartenența României la NATO (…) E ca și cum un pact între doi inși, semnat pe picior, la ora 22.50, ar ține în picioare tratate internaționale semnate de România. Sunt lucruri caraghioase” (sursa)
13 ianuarie 2013, Andrei Chiliman declara in presa: “Singurele manifestări care au făcut rău și fac rău partidului sunt acțiunile politice ale domnului Crin Antonescu. Declarațiile sale populiste și fals naționale, îndreptate împotriva SUA, împotriva UE, au făcut și fac rău, nu doar PNL, ci și României.”. (sursa)
25 martie, Victor Ponta a declarat: “Cei mai mulţi colegi gândesc ca Hrebenciuc şi Stroe, dar USL nu merge pe drumul suspendării”. (sursa).
Traian Basescu a trimis pe 26 martie a treia scrisoare catre liderii USL prin care le cere sa demita ministrii cu probleme in instanta, legand de aceasta decizie intrarea Romaniei in spatial Schengen. (sursa)
Raspunsul presedintelui PNL, Crin Antonescu, a fost unul ironic „În locul domniei sale nu aş aştepta răspunsul, adică nu aş fi foarte febril, foarte curios”.(sursa)
26 Martie – Victor Ponta, intr-un interviu la BBC: “Principala preocupare a României este spalarea pe creier”, dupa care s-a corectat. A folosit cuvantul “brainwash” in loc de “braindrain”, care inseamna plecarea creierelor. A mai folosit cuvantul “disemployment” in loc de ”unemployment”. Definitia cuvantului “disemployment” in engleza este “to deprive of employment.” si inseamna privarea de locuri de munca. In contextul “Nu-l demitem pe Relu Fenechiu”, disemployment se traduce cu preocuparea oamenilor politici de a falimenta companiile de stat, CFR Marfa in cazul nostru, ca sa le poata vinde la preturi derizori catre oligarhi. Inseamna subminarea economiei de stat. Interviul lui Ponta il puteti gasi aici aici
Ambasadorul SUA, intr-o telegrama WIKILEAKS: “Romanii trebuie sa joace urmand regulile democratice daca vor sa fie partenerii nostri apropiati; Romania nu poate sa stagneze sau sa dea inapoi in lupta anticoruptie si in eforturile sale de a intari legea” (sursa)
Ca sa tineti minte cum va puteti feri mai departe de dezinformare, o sa va spun o problema de logica
Sunteti inchisi intr-o inchisoare, seful inchisorii va spune ca o sa va redea libertatea daca veti reusi sa treceti de paznicul inchisorii si veti alege drumul cel bun. Daca il alegeti pe cel gresit, veti fi bagati inapoi in inchisoare. Daca il alegeti pe cel bun, sunteti liberi. Aveti voie sa puneti o singura intrebare paznicului, dar trebuie sa tineti cont ca unul minte mereu, iar altul spune intotdeauna adevarul. Cei doi paznici lucreaza cu schimbul, nu puteti in niciun fel sa stiti daca cel pe care il intrebati e cel care minte sau cel care spune adevarul. Care este intrebarea voastra?
Intrebarea, singura care va poate indica drumul corect, este: “Daca ar fi fost celalalt paznic in locul tau, ce drum ar fi spus ca e bun?” Raspunsul la intrebare va va indica drumul gresit, iar voi va trebui sa alegeti drumul opus ca sa fiti liberi.
Invatati sa folositi operatorii de cautare pe Google ca sa cautati si sa verificati informatii.
1. Operatorul “site:” Testati cautand [ site:gov.ro rosia montana ] pe Google, fara paranteze. Vi se vor lista toate paginile de pe site-ul guvernului care contin cuvintele rosia si montana.
2. Folositi ghilimelele pentru a cauta expresii. Testati cautand [ "Romania nu poate sa stagneze sau sa dea inapoi in lupta anticoruptie" ] pe Google, fara paranteze. Vi se vor lista toate paginile in care aceasta expresie apare intocmai.
3. Operatorul “filetype:” Testati cautand [ fyletype:pdf rosia montana ] pe Google, fara paranteze. Vi se vor lista toate fisierele de tip pdf de pe internet care contin cuvintele rosia si montana.
4. Faceti combinatii. Testati cautand [ site:gov.ro fyletype:pdf "rosia montana gold corporation" ], fara paranteze. Vi se vor lista toate fisierele de tip pdf de pe site-ul guvernului care contin expresia exacta “rosia montana gold corporation”
5. Cautarea [ site:.gov "soros foundation" ] va returneaza toate documentele oficiale care vorbesc de Soros Foundation de pe toate site-urile guvernamentale din lume. Veti gasi peste 5.000 de rezultate.
Faptele si declaratiile enumerate in aceasta scrisoare le puteti verifica, sursele fiecarei informatii prezentate aici au fost citate. Acestea reprezinta documente oficiale de pe site-urile institutiilor si declaratii de presa, care arata cat de transparenta poate fi orientarea spre Rusia a unor lideri ai partidelor politice din Romania pentru cine cauta adevarul.
Va multumesc!
Ionut Parausanu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ULTIMILE ŞTIRI